Tematyka kursu:

Kiedy pacjenci zgłaszają się do specjalistów po porady żywieniowe, pragną nie tylko efektów w postaci utraty kilogramów czy poprawy zdrowia, ale także codziennego komfortu. Stosowanie diety, ciągłe myślenie o jedzeniu, pilnowanie sztywnego planu posiłków chociaż bywają skutecznymi sposobami na uzyskanie efektów w obszarze zdrowia somatycznego, to nie zawsze służą zdrowiu psychicznemu. Niejednokrotnie więc motywowanie pacjenta do zdrowej diety sprawia, że nadmiernie koncentruje się on na tym, co je, wpada w poczucie winy przy każdym odstępstwie od planu i na dłuższą metę rozwija symptomy zaburzeń odżywiania. I co ciekawe, dzieje się tak, nawet kiedy specjalista zapewni, że „grzeszek dietetyczny” od czasu do czasu nie zaszkodzi. Jeśli chcesz pomagać swoim pacjentom w sposób bezpieczny i mobilizować ich do pracy nad nawykami żywieniowymi w sposób, który nie psuje ich relacji z jedzeniem, to przyjdź na nasze szkolenie – konkretnie i bardzo merytorycznie wyjaśnimy Ci, jak to robić.